Erhvervspolitik

Danmark som verdens bedste land for virksomheder

I Borgernes Parti siger vi det højt og tydeligt. Danmark skal være verdens bedste sted at starte, drive og udvikle virksomheder i. Vores vision er at Danmark bliver et land med langt flere selvstændige.  Derfor bør folketinget konstant arbejde på at forbedre forholdene for erhvervslivet, da dette er afgørende for at sikre en stærk og bæredygtig økonomi, som kommer hele samfundet til gode.

 Når erhvervslivet trives, skaber det flere arbejdspladser, hvilket reducerer arbejdsløshed og øger den generelle levestandard. En dynamisk og konkurrencedygtig erhvervssektor bidrager også til innovation og udvikling af nye produkter og tjenester, der forbedrer borgernes livskvalitet. Desuden genererer et sundt erhvervsliv betydelige skatteindtægter, som kan finansiere velfærdsydelser som sundhed, uddannelse og infrastruktur.

Ved at styrke erhvervslivets rammevilkår, eksempelvis gennem bedre adgang til kapital, færre administrative byrder og en fremtidssikret arbejdsstyrke, skabes grundlaget for en økonomisk vækst, der ikke kun beriger virksomhederne, dets medarbejdere og ejerne, men også samfundet som helhed. Det fremmer social stabilitet, øger nationalt velstandsniveau og sikrer, at Danmark kan konkurrere globalt, hvilket er essentielt for at bevare og forbedre vores muligheder for at give en bedre verden videre til næste generationer.

I Borgernes Parti tror vi på, at politikerne skal tage et skridt tilbage og fokusere mere på at skabe gode rammebetingelser og slippe trangen for detailstyring af erhvervslivet. Derudover skal der ske et grundlæggende skift i tilgangen til iværksætteri og erhvervslivet, så myndighederne gør deres ypperste for at hjælpe fremfor at modarbejde. Det offentlige skal servicere erhvervslivet med respekt og ydmyghed, velvidende at det er erhvervslivet, der finansierer deres jobs og opgaver.

Det kunne blandt andet være følgende områder:

  • Sænke selskabsskatten til den laveste i EU: En lavere selskabsskat vil øge virksomhedernes overskud, hvilket kan reinvesteres i vækst og jobskabelse. Det vil også gøre Danmark mere attraktivt for udenlandske investeringer, hvilket kan styrke den økonomiske udvikling og skabe flere arbejdspladser.
  • Fjerne topskatten: Det vil øge motivationen til at yde en ekstra indsats, hvilket kan føre til højere produktivitet og flere investeringer i erhvervslivet, samtidig med at det kan tiltrække højt kvalificerede arbejdere til Danmark.
  • Afskaffe arveafgiften: Fjernelse af arveafgiften vil gøre det lettere for familieejede virksomheder at blive overdraget til næste generation. Det vil sikre, at kapital og ejerskab forbliver i Danmark, hvilket kan bidrage til økonomisk stabilitet og langsigtet vækst i virksomhederne.
  • Fjerne bureaukratiske byrder: Et “en ind, tre ud”-princip vil sikre, at nye reguleringer kun indføres, når andre afskaffes, hvilket vil reducere den samlede administrative byrde. Dette vil frigøre ressourcer i virksomhederne, som kan bruges på innovation og vækst i stedet for på overholdelse af regler.
  • Forenkle momsreglerne: Simplere momsregler vil reducere den administrative byrde for virksomheder, især for små og mellemstore virksomheder. Dette kan spare tid og penge, som i stedet kan investeres i virksomhedens kerneaktiviteter og vækst.
  • Afskaffe iværksætter- og fantom -skatten: Fjernelse af iværksætterskatten vil gøre det lettere og mere attraktivt at starte nye virksomheder. Dette kan føre til øget innovation og jobskabelse, da flere vil være villige til at tage risikoen ved at starte egen virksomhed.
  • Indføre en erhvervsvenlig klimapolitik: En erhvervsvenlig klimapolitik sikrer, at reguleringer ikke hæmmer vækst, men i stedet fremmer innovation i bæredygtige løsninger. Dette kan skabe nye markedsmuligheder og samtidig beskytte miljøet, hvilket gavner både erhvervslivet og samfundet som helhed.
  • Nedsætte eller fjerne arbejdsmarkedsbidraget: At reducere arbejdsmarkedsbidraget vil sænke lønomkostningerne for virksomheder, hvilket kan øge beskæftigelsen. Det vil også øge den disponible indkomst for arbejdstagere, hvilket kan stimulere forbruget og dermed økonomisk vækst.
  • Fremme privat sundhedsforsikring: Ved at tilbyde skattefradrag for private sundhedsforsikringer kan virksomheder reducere sygefravær og forbedre medarbejdernes sundhed. Dette vil øge produktiviteten og reducere presset på det offentlige sundhedssystem, hvilket kan føre til bedre sundhedsresultater for samfundet. Ønskes ændringen provenu-neutral kan man lade folk bytte fradraget fra deres fagforening ud med fradrag til sundhedsforsikring.
  • Udvide adgangen til privat kapital, f.eks. ved at mindske kapitalbeskatningen: Bedre vilkår for kapital kan gøre det lettere for virksomheder at skaffe finansiering til vækst og innovation. Dette kan især gavne start-ups og SMV’er, der har brug for kapital for at ekspandere og konkurrere på globalt plan.
  • Gør iværksætteri og økonomi til et obligatorisk fag i folkeskolen og på ungdomsuddannelser: Hvis man grundlæggende vil fremme muligheden for, at der bliver skabt flere virksomheder, så er det en nødvendighed at dette bliver en del af kommende generationers undervisning. Derfor skal dette indgå i uddannelser på lige fod med andre relevante fag.
  • Sanere og afvikle store dele af erhvervsstøtten: Et erhvervsliv, der er på støtten, er et erhvervsliv som er afhængig af politikernes velvilje. Det giver en uproduktiv magt til politikerne og skaber et erhvervsliv, der bliver nødt til at please de politiske magthavere, for at få del i midlerne. Vi skal en anden vej. Ligesom borgerne skal vristes ud af politikernes klør, så skal erhvervslivet også. Det skal selvfølgelig gøres, så man ikke trækker tæppet væk under en række brancher og erhverv. Men omstillingen til et erhvervsliv af støtten, skal påbegyndes.
  • Sænke aktiebeskatningen til 25%. Vi skal gøre det eftertragtet at investere i aktier i Danmark. I dag er der en uhensigtsmæssigt høj beskatning, og som en start skal denne sænkes til 25% og gerne længere ned. Det vil gøre Danmark til et mere eftertragtet land at føre kapital til, hvilket har en række positive langsigtede effekter.

Dette er blot et udsnit af den erhvervspolitik vil i de kommende måneder frem til næste valg vil udvikle og forbedre sammen med gode kræfter i erhvervslivet. Borgerne Parti er et unikt og anderledes parti, som ikke er bange for at ændre og forbedre på det politiske indhold, så det konstant passer til den omskiftelige virkelighed, som erhvervslivet oplever.